Digital Electronics

Openhaard toevoegen aan uw huisautomatisering

[JAMES] heeft een bewonderenswaardig huisautomatiseringssysteem waar hij al jaren aan werkt. Het doet dingen als het scherm het opgeven van de garagedeur, beheren van de lichten, evenals het zelfs op de hoogte brengen van een stroomstoring. Eén ding dat niet op het systeem stond, zijn de open haarden die hij in zijn huis heeft. De hardware die u hierboven ziet, is precies hoe hij zich heeft gepatcheerd in het systeem van de open haard op afstand beheren in het kopen om ze te automatiseren.

Het beheer van de afstandsbediening maakt gebruik van RF om te communiceren met een basisstation. In tegenstelling tot het besturen van de bioscoopelementen van het huis Movie-elementen die IR gebruiken, maakt dit het een beetje moeilijker om in te pleiten. Zeker, we willen graag een aantal reverse engineering van het protocol zien om ervoor te zorgen dat een basisradio-module kan worden gebruikt, maar [JAMES] heeft het pad geselecteerd dat de minste hoeveelheid hacking van zijn kant zou geven. Hij heeft draden gesoldeerd op de PCB voor de knoppen en verbonden met hen met behulp van rietrelais. Deze laten de arduino simuleren knoppersen.

Met het rig gekoppeld aan het huisnetwerk heeft hij veel opties. Het systeem kan voelen of het huis bezet is. Als het eruit is dat niemand het huis is, schakelt het de open haarden uit. [James] noemt eveneens de mogelijkheid om te screenen op koolmonoxide of huisbranden, waardoor de gashaarden in beide gevallen van de gashaarden kunnen veranderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *