Uncategorized

A16 chip van iPhone 14 Pro Max is 2,4x zo duur als de A15

wenkbrauwen werden opgetrokken toen we hoorden dat Apple alleen de A16 Bionic Chip in de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max dit jaar plaatste, waardoor de de IPhone 14 Pro Max dit jaar A15 Bionic in de iPhone 14 en iPhone 14 Plus.

Maar nu weten we misschien waarom het die beslissing heeft genomen – de A16 is gewoon zo, zo duur.

Volgens een nieuw betaalbaar rapport van Nikkei Asia dat werd opgehaald door MacRumors, kost de A16 Bionic $ 110 om te produceren in de fabrieken van TSMC. Dat is 2,4 keer zoveel als de A15 die de iPhones van vorig jaar heeft aangedreven. Benchmarks hebben ook de A16 als slechts iets sneller dan de A15, wat suggereert dat extra kosten het misschien niet waard zijn voor sommigen.

Die extra kosten worden echter waarschijnlijk veroorzaakt door de stap van Apple naar het 4NM -productieproces van TSMC in plaats van het vorige 5nm -proces dat door de A15 wordt gebruikt. Dat zou een chip niet sneller zelf maken, maar het moet ervoor zorgen dat de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max beide profiteren van een chip die minder vermogen gebruikt en minder warmte genereert tijdens het gebruik. Als gevolg hiervan moet de levensduur van de batterij toenemen.

Als geheel wordt gedacht dat de iPhone 14-apparaten volgens het rapport ongeveer 20% veel meer hebben gekost dan de vorige meest dure iPhones. Dat kan te wijten zijn aan dingen zoals het nieuwe altijd-on display en het nieuwe dynamische eiland. Apple heeft met name de prijs van de iPhones dit jaar niet verhoogd, althans niet in de Verenigde Staten. Sommige internationale prijzen zijn echter gestegen vanwege de internationale economie.

Misschien wil je ook kijken:

Download: iOS 16.1 Beta 4 uitgebracht als openbare lancering nadert

Hoe slechte iOS 16 batterijduur afvoer [gids]

Jailbreak iOS 16.0.2 op iPhone- en iPad -statusupdate

iOS 16 compatibele en ondersteunde iPhone, iPad, iPod touch -apparaten

iOS 16 verborgen functies: 100+ veranderingen die Apple ons niet heeft verteld

Download: iOS 16.0.2 OTA -profielfossier, IPSW -links vrijgegeven

Download iOS 16 laatste IPSW -links en installeer op iPhone 13, Pro, 12, Pro, 11, Pro, XS Max, X, XR, 8, plus [Tutorial]

U kunt ons volgen op Twitter, of Instagram, en zelfs zoals onze Facebook -pagina om uzelf op de hoogte te houden van alle huidige van Microsoft, Google, Apple en internet.