Uncategorized

Vloeibare koeling Overklokt Raspberry PI met stijl

[Hydrografix hoofdkantoor] heeft zijn naam met deze verdiend. Terwijl hij gebruik maakt van minerale olie in plaats van Hydro, heeft hij absoluut een geweldige taak gedaan met de graphics ervan. Het ‘IT’ in bezorgdheid is een overklocked framboos PI 3 in een transparante container vol met minerale olie, evenals met een circulerende ventilator.

Hij heeft geen probleem gehad met het draaien van de PI bij 1,45 GHz terwijl hij een Nintendo 64-emulator uitvoert, tussen 40 ° C en 50 ° C. De circulerende ventilator is een vijf volt computer USB-fan. Het is moeilijk om te zeggen of de olie echt beweegt, maar we zijn er vrij zeker van dat we er een paar in de buurt van het einde van de video onder de pauze zien.

Minerale olie is niet elektrisch geleidend, maar ook wordt vaak gebruikt om te stoppen met boodschappen tussen elementen op hoogspanningsvermenigvuldigbare borden, maar die elementen worden altijd samen gesoldeerd. Als je ooit hebt behandeld met minerale olie, begrijp je dat het in elke Nook en Canny kruipt, waardoor we de vraag kunnen werken als het zijn methode kan werken tussen een paar (niet-gesoldeerde) contacten in de verschillende USB-connectoren hierover Raspberry PI. Hoogstwaarschijnlijk niet, maar degenen van ons met ervaring daarmee kunnen attesteren op zijn zogenaamdheid.

We hebben dit soort onderdompelingskoeling eerder gezien met een Arduino. Normaal gesproken wordt het bord net verlaagd in een container met open bedekte. In de onderstaande video toont [Hydrographix] de zorg die hij neemt in het bouwen van de situatie om het verdienen van iets verdient te vinden. De LED’s bieden een geweldige, eigentijdse uitstraling. Sommige plastic aquariumplanten, een schatkist, evenals een paar nep-vis die rondzweven, zouden in vorm ideaal in zijn. Geloof je dat het overkill is? Wij geloven dat het gladde uiterlijk naast de resultaten het de moeite waard maakt.

Waterkoeling Een Raspberry PI in deze methode zou van de onderdelen worden geprogrammeerd, maar we hebben het echter gezien dat het met het water wordt gecirculeerd in buizen, evenals met machinaal bewerkte onderdelen om fysiek contact op te nemen met de chips. Evenals dan is er de gemakkelijkste aanpak, betaalbare koperen shims ontwikkeld zoveel als een stuk meer standaard warme gootsteen.