Digital Electronics

Een retro auto-stereo met Arduino binnen

voor sommige auto-liefhebbers waarvan de passies naar oudere voertuigen lopen, zal alleen originaliteit doen. [RetroJDM] heeft bijvoorbeeld een RA28 Toyota Celica uit het midden van de jaren 1970 waarvoor hij naar grote lengtes is gegaan om een ​​prachtige middenconsole te vinden om een ​​beschadigd origineel te vervangen.

Er is slechts één probleem met de Center Console op een Toyota van de jaren ’70, het heeft geen DIN-uitgesneden voor de standaard-formaat auto-radio’s die in de decennia universeel zijn geworden, omdat de vervaardiging ervan. In plaats daarvan heeft het een uitgesneden voor een Toyota-specifieke radio in de oude stijl met gaten voor volume en tuning-knoppen aan beide zijden van een uitstekende centrale-eenheid die een afstemknop en een slot voor cassettes of misschien 8-trackcartridges zou hebben bevatten .

Zijn service is een interessante, hij heeft zijn eigen auto-stereo-installatie samengesteld in een behuizing die geschikt is voor de Toyota Cut-Out. In de radio is er een Arduino Mega die de Breakout-borden voor een Si4703 FM-tuner en een VMUSIC3 MP3 / USB-muziekspeler en een PT2314-audio-processor. Voor display is er een reeks retro-led-zeven-segmentmodules en een MSGEQ7-spectrumanalysator. Het resultaat is een moderne radio met FM, Line-Input en MP3-speler, met alle functies die u zou verwachten. Er is echter geen aan boord-versterker, maar deze functie wordt vervuld door een externe eenheid.

De afgewerkte eenheid is afgewikkeld met een zeer professioneel frontpaneel, dat u in zijn demovervideo kunt zien onder de pauze.

We hebben hier heel weinig auto-radio’s van nakomelingen gehad in Hackaday, maar we hebben veel meer dan één Bluetooth-upgrade of toevoeging van een line-in-poort gehad.

Bedankt [DarkSPR1TE] voor het verhaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *