Uncategorized

BGA Rework Station

SMD-componenten kunnen een beetje uitdagend zijn voor de thuisbuilder – ook al is het onvoldoende praktisch voor homebrew-PCB’s – maar als u lang genoeg met elektronica en soldeer speelt, gaat u uiteindelijk rennen in de gruwelen van BGA-onderdelen. In plaats van handige pinnen hebben BGA-onderdelen kleine metalen ballen waarop soldeer wordt toegepast, een bord wordt door een refluiboven gegooid en hopelijk aan het einde werkt alles. Soms moeten deze ballen corroderen of anderszins worden weerspiegeld. Dit is geen eenvoudig proces, dus [Edmar] kwam met zijn eigen BGA-herwerkstation dat veel minder kost dan commerciële aanbiedingen.

[Edmar] ‘s Build begon toen hij een grafische kaart wilde herstellen. Een veelvoorkomende fout op zijn AMILO XI2428 grafische kaart heeft de kleine ballen aan de onderkant van de chipcorrode, waardoor de gebruiker een niet-functionele grafische kaart heeft. Handdoektrick Niettegenstaande, de gemakkelijkste manier om deze fout op te lossen, is het verhitten van de kaart naar boven het smeltpunt van soldeerpunt, het verwijderen van de chip en het resolderen met een zorgvuldige toepassing van soldeerpasta.

[Het reflow-station van [EDMAR] is gemaakt van een elektrische koekenpan voor de bodem van het bestuur, een infraroodlamp voor de bovenzijde van het bestuur en besturingscircuit gebouwd uit een ATMEGA128, temperatuursensoren en een substantiële voeding. De temperatuur wordt via een computer via USB geregeld, waardoor [EDMAR] een temperatuurprofiel instelt zoals aanbevolen door het gegevensblad van de BGA-chip.

Op dit moment werkt het verwijderen van een BGA-chip geweldig, maar [EDMAR] werkt nog steeds aan de technologie die nodig is om een ​​BGA-chip op een bord te vervangen.