Uncategorized

Schone en minimale zelf-balancerende robot

De vertibot is een zelfbalancerend robotproject dat wordt genomen voor het verkennen van hoe de sensoren werken in combinatie met sommige PID-algoritmen.

[Miguel] rolde geen extra’s in de build. Maar je moet toegeven dat het er interessant uitziet. Er is er bijna niets aan en toch, zoals je in de clip kunt zien na de pauze, bereikte hij alles wat hij aankwam.

Het lichaam en de wielen zijn 3D-gedrukt, met zwarte bands voor banden om het een tractie te geven. Let op de verbinding in het midden van het lichaam dat hem stond om een ​​langer deel te nemen door in twee fasen af ​​te drukken. Aan de elektronische kant van dingen die hij een Arduino Nano gebruikt. Hiermee kan een niveau-omzetter communiceren met de 6 DOF IMU-bord die wordt gebruikt om beweging te ontdekken. Drie potentiometers bieden een manier voor hem om de PID-lus te tweaken zonder zich te hoeven doen om een ​​code te onthullen. En natuurlijk is er een optie om het op afstand te beheersen dankzij een Bluetooth-module ook in de mix.