Digital Electronics

6 functies om te proberen wanneer je Android Oreo

Android Oreo krijgt, is al een tijdje uit, maar niet iedereen heeft het. Als we de distributiekaart gaan, heeft slechts 0,7 % van de gebruikers toegang tot Android Oreo (0,5 % voor 8,0 en 0,2 % voor 8,1). Ik heb onlangs de Oreo -update ontvangen over mijn Xiaomi Mi A1. Hier zijn de dingen waar ik het meest enthousiast over ben.

Melding snooze

Ik ben absoluut dol op deze functie. Ik ben altijd het type geweest om een melding af te wijzen en deze vervolgens volledig te vergeten. Een melding snoozen is precies wat ik nodig had. Natuurlijk, er zijn een paar apps van derden die deze functie uitvoeren, maar geen van hen kan overeenkomen met de soepelheid van systeemniveau-integratie. Veeg de melding om een melding te sluimeren, net zoals je zou doen terwijl je deze afwijst; slechts langzaam. U ziet het klokpictogram aan de rand, tikt erop en stel de tijd in voor de herinnering.

Slimme tekstselectie

Tekstselectie is veel verbeterd in Android Oreo. Nu weet het besturingssysteem het type tekst dat u hebt geselecteerd. Als u bijvoorbeeld een adres selecteert, geeft dit u de optie om het rechtstreeks in Google Maps te openen. Een ander voorbeeld van slimme tekstselectie zijn telefoonnummers. Wanneer u een telefoonnummer selecteert, geeft dit u de optie om het in de dialer te openen.

Meldingskanaal

Android Oreo heeft veel aandacht besteed aan een beter meldingsbeheer. Met meldingskanalen kunt u verschillende soorten meldingen beheren die een app verzendt. Vanaf nu ondersteunen niet veel apps deze functie, dus we zullen Google Maps gebruiken.

Zie ook: 5 Google Play Music -tips en trucs

Open Google Maps op uw telefoon en start navigatie. Wanneer de navigatie onderweg is, veeg je naar beneden en druk je lang op de melding van de kaarten in de meldingsschaduw. Selecteer alle categorieën. U voert de hoofdmeldingsinstellingen in. Vanaf hier kunt u het type melding regelen dat Google Maps u kunnen sturen. Kijk rond en zoek bijvoorbeeld een gebied, rijdende meldingen, bijvoorbeeld. Schakel de schakel uit als u geen melding over dat specifieke ding wilt ontvangen.

Foto in foto

De foto op de foto is op geen enkele manier een nieuwe functie. Maar het is de eerste keer dat het systeem wordt geïmplementeerd. Nogmaals, niet veel apps ondersteunen op dit moment de foto op de foto. Maar hier is je, je kunt het nu testen.

Open een ingesloten video in Google Chrome.

Speel de video.

Voer de volledige schermmodus in.

Tik op de thuisknop.

De video speelt niet via de foto in de fotomodus.

THEMED -afspeelbedieningen

Er zijn al lang niet veel visuele veranderingen in Google Play Music. Android Oreo verandert dat ook. Maar een klein beetje.

Speel elk nummer of video in Google Play Music, YouTube of via Google Chrome. Trek het meldingspaneel omlaag en zie de afspeelbesturingselementen. Het verandert nu de kleur volgens de albumkunst of videominiatiek.

Nachtlichtje

Niet veel apparaten ondersteunen nachtlampje, zelfs als u Android Oreo gebruikt. Het hangt af van de hardware van uw apparaat.

Als uw apparaat nachtlampje ondersteunt, gaat u naar de instelling van de weergave, schakelt u deze in en stelt u een geschikte intensiteit in.

Mis het niet: Google Assistant -snelkoppelingen – alles wat u moet weten

Wacht even, Twilight is al jaren beschikbaar, dus waarom hebben we nachtlicht nodig? Nou, omdat het diep in het systeem is geïntegreerd. Probeer dit – Schakel Twilight in en probeer een APK te sideloaden. Je kunt dat niet doen zolang Twilight draait en er een overlay op je scherm is. Dit is niet het geval met nachtlicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *