Uncategorized

Retrotechtaculair: Donner 3500 Draagbare analoge computer

Wat als we u vertelden dat we een computer hadden die je met je mee kunt nemen? Wat als het slechts 28 pond woog? Dit is een behoorlijk hard verkopen wanneer u vandaag een 1,5 GHz Quad-Core Processor-pakkingcomputer kunt krijgen om in uw zak te dragen die minder dan 5 ounce weegt. Maar terug in de dag was de Donner 3500 iets om een ​​wenkbrauw op te zetten, vooral voor tinkerers zoals wij.

De machine werd in 1959 onthuld als een analoge computer. In plaats van programma’s te accepteren via een terminal of ponskaarten, werkte het meer als een broodplank. De bovenkant van de behuizing heeft een raster van connectoren (ze zien eruit als bananenpluggen voor ons, maar we zijn het niet zeker). De kit kwam met componenten die de gebruiker in de bovenkant kon aansluiten om de machine-functie op verschillende manieren te laten functioneren (of).

We zijn sceptisch over hoe draagbaar dit eigenlijk was. Het gebruikte vacuümbuizen die geen fans zijn van jostled zijn. Nog steeds, komt er in de dagen dat de meeste computers hele gebouwen in gebruik waren, vermoedden we dat de marketingclaim inhoudt. Als je iets meer wilt zien over de internals van de machine, bekijk dan deze forumpost.