Digital Electronics

5G en de beste 5G -telefoons in 2022

Naarmate 5G -dekking over de hele wereld uitbreidt, zijn er veel meer vragen dan antwoorden. In dit artikel zullen we alles over 5G -technologie bespreken. We zullen behandelen hoe het 5G -netwerk werkt, wat er is gebeurd met zijn voorgangers 3G en 4G, en welke de beste 5G -telefoons zijn voor Android.

Als u andere trends zoals de 5G wilt zien, bekijk dan het korte artikel over de top trends van Android -app -ontwikkeling.

Wat is 5G?

5G verwijst naar het mobiele netwerk van de vijfde generatie. Na zijn voorgangers 1G, 2G, 3G en 4G -netwerken is 5G een nieuwe wereldwijde draadloze standaard. 5G maakt de innovatie mogelijk van een nieuw type netwerk dat praktisch iedereen en alles verbindt, inclusief computers, objecten en apparaten. De G in 5G verwijst naar een generatie van draadloze technologie. Er zijn drie soorten 5G-Low-band, mid-band en high-band.

Low-band 5G gebruikt frequenties minder dan 2 GHz. Dit zijn de mobiele en televisiefrequenties die het langst zijn geweest. Ze kunnen lange afstanden afleggen, maar er zijn niet talloze kanalen beschikbaar en tal van die kanalen worden gebruikt voor 4G. Als gevolg hiervan is low-band 5g traag. Voor nu ziet het eruit en klinkt het als 4G. Kanalen met lage band 5G variëren in breedte van 5MHz tot 15 MHz.

Het frequentiebereik voor mid-band 5g is 2-10 GHz. Dat omvat de meeste bestaande cellulaire en Wi-Fi-frequenties, evenals frequenties iets hoger. Omdat deze netwerken een verstandig bereik hebben van hun antennes, meestal ongeveer een halve mijl, zijn dit de werkpaardnetwerken die het grootste deel van 5G -verkeer in veel andere landen dragen.

Hoge band 5G is meestal luchtgolven in het bereik van 20-100 GHz. Deze frequenties zijn nog nooit eerder gebruikt voor consumentendoeleinden. Ze hebben een korte afstand, maar er is veel ongebruikt spectrum daarboven, wat betekent dat ze met zeer hoge snelheden kunnen lopen, tot 800 MHz per keer. High-band backhaul is in het verleden gebruikt om basisstations te verbinden met externe internetlinks. Omdat de verwerkingskracht van de handheld en zeer geavanceerde antennes echter niet beschikbaar waren, werden ze niet gebruikt voor consumentenapparaten.

Hoe 5G werkt?

5G -netwerken gebruiken, net als andere mobiele netwerken, een systeem van celsites die hun territorium verdelen in gebieden en gecodeerde gegevens verzenden via radiogolven. Elke celsite moet worden gekoppeld aan de netwerkbackbone, hetzij door bekabelde of draadloze backhaul. Omdat 5G -netwerken te maken hebben met tal van veel meer en kleinere cellen die van grootte en vorm kunnen veranderen dan eerdere systemen, moeten ze veel beter zijn dan eerdere systemen. Qualcomm beweert echter dat 5G in staat zal zijn om de capaciteit vier keer te vergroten ten opzichte van de huidige systemen door gebruik te maken van grotere bandbreedtes en geavanceerde antennetechnologieën, zelfs met bestaande macrocellen.

Hoe zit het met 1G, 2G.3G en 4G?

1G was analoog cellulair. De eerste golf van draadloze mobiele technologie was 2G, waaronder GSM, CDMA en TDMA. 3G -technologieën brachten snelheden variërend van 200 kbps tot verschillende megabits per seconde. 4G -technologieën, zoals LTE en WiMAX, waren de volgende onverenigbare stap vooruit, met snelheden die honderden megabits en zelfs gigabits bereikten. Nu zijn in 2021 1G- en 2G -technologieën verdwenen. AT&T is van plan om de service op hun 3G -netwerken in februari 2022 te beëindigen. 4G heeft echter nog vele jaren van leven over. 4G -netwerken en dekking zijn nodig voor alle 5G -telefoons. Aanvankelijk vertrouwden alle 5G-netwerken op 4G om hun links te maken, een praktijk die bekend staat als ‘non-Standalone’. We gaan daarvan weg en naar “zelfstandige” netwerken, maar zonder de hulp van 4G verliezen 5G -netwerken veel prestaties. Als gevolg hiervan worden veel netwerken gecombineerd 4G/5G -links.

Waar is 5G beschikbaar?

5G is momenteel beschikbaar in tal van grote steden over de hele wereld.

In de Verenigde Staten wordt 5G-service geleverd door alle vier de belangrijkste vervoerders (AT&T, Verizon, T-Mobile en Sprint) in geselecteerde markten. In Europa is 5G Service in tal van landen, waaronder het VK, Duitsland, Italië en Spanje. Azië heeft ook tal van 5G -netwerken op gang in landen als Zuid -Korea, China en Japan. Australië heeft ook verschillende 5G -netwerken operationeel.

Is 5G veilig?

De jury is nog steeds uit of 5G veilig is. Sommige experts zeggen dat 5G veilig is, terwijl anderen zeggen dat veel meer onderzoek nodig is om de langetermijneffecten van 5G-straling op de menselijke gezondheid te identificeren.

Wat we wel weten, is dat 5G -technologie hogere frequentiegolven gebruikt dan eerdere generaties draadloze technologie. Deze hogere frequentiegolven hebben kortere golflengten en kunnen veel meer gegevens bevatten. Ze dringen echter ook veel dieper door het menselijk lichaam dan lagere frequentiegolven.

Dit houdt in dat 5G -straling mogelijk een grotere impact kan hebben op de menselijke gezondheid dan eerdere generaties draadloze technologie. Tot nu toe is er geen wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat 5G riskant is voor de menselijke gezondheid. Er is echter veel meer onderzoek nodig om de veiligheid van 5G te bevestigen.

5G Hoofdvoordelen

De inzet van 5G -technologie brengt een aantal van eennull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *