Digital Electronics

Open Source Firmware voor hoverboards

2015 was twee jaar geleden, evenals aan de verrassing van velen, we hadden op dat moment echt hoverboards. Natuurlijk waren deze niet terug naar de toekomstige skateboards in de toekomst; Het waren waardeloze tweewielige balancerende scooters die een paar batterijexplosies ervoeren en uiteindelijk werden verboden uit binnenlandse vluchten door sommige vervoerders. Maar oh jongen, er waren enkele grappige wijnstokken van deze dingen.

Terwijl de rest van de wereld verhuisde van Hoverboards, werkt [Casainho] aan het openen van de firmware voor deze fascinerende stukjes elektronica en motoren. Nu, zijn werk inpakt, evenals hij heeft nieuwe firmware voor elektrische eenwielers en hoverboards.

De prominente evenals goedkope elektrische eenwielers, evenals hoverboards die de afgelopen vijf jaar over de Stille Oceaan van het fantastische land van Ali Baba hebben gezwollen, zijn gebaseerd op een enkele, goedkope controllerplaat. Dit controllerbord is ontwikkeld rond de STM32F1038T6-microcontroller, evenals in staat zijn om een ​​paar driefasige borstelloze motoren te beheren. Het Teardown begon op het elektrische eenwieler forum en was volledig gedocumenteerd in een GitHub-repo.

De open source-firmware is nu voornamelijk voltooid, hoewel de noodzakelijke zelf-balancerende functie niet werkt. We geloven dat dat goed is; Met deze nieuwe firmware hebben deze elektrische eenwielers een gekke hoeveelheid koppel en is misschien de basis voor een paar extreem geweldige builds. U kunt hieronder een video van dit koppel inspecteren.

Als twee wielen verre mogelijk veilig lijken, oefen dan je innerlijke daredevil met een 3D-gedrukte eenwielerconversie voor een hoverboard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *