Digital Electronics

Benchmarking USB-overdrachtssnelheden

[Paul Stoffregen], Maker van de Teensy Series van Microcontroller Dev-borden, merkte veel project voor enorme LED-arrays onlangs, evenals besloten om te kijken hoe snelle Microcontroller Dev-boards gegevens kunnen ontvangen een computer. Meer stukjes per seconde betekent natuurlijk meer Glowey-LED’s, dus zijn benchmarking-inspanningen zijn zeker een hit bij iemand die een aantal grootschalige microcontroller-projecten plannen.

De microcontrollers [PAUL] getest omvatten de Teensy 2.0, Teensy 3.0, de Leonardo, evenals Due Arduino’s, evenals de Fubarino Mini, evenals Leaverabs Maple. Deze werden getest in Linux (Ubuntu 12.04 Live CD), OSX Lion, evenals Windows 7, allemaal draaien op een MacBook Pro van 2012. Bij het niet overwegen van de Teensy 2.0 en 3.0, waren de resultaten van de tests wat u zou verwachten: snellere apparaten waren in staat om meer bytes per seconde te ontvangen. Toen de Teensys in de mix werden gegooid, veranderden de resultaten drastisch. De Teensy 2.0, met dezelfde microcontroller als de Arduino Leonardo, was in staat om beter te presteren dan elk bord behalve de Teensy 3.0.

[Paul] nam eveneens de moeite om de verschillende besturingssystemen die hij gebruikte te benchmarken. Bottom Line, als u meteen veel bytes overdraagt, doet het echt niet uit welk besturingssysteem u gebruikt. Voor het overbrengen van kleine hoeveelheden gegevens, wilt u misschien met OS X. Windows is verschrikkelijk voor het overbrengen van single bytes; Bij één byte per overdracht beheert Windows alleen 4Kbps. Met dezelfde taak, linux en OS X beheren ongeveer 53 en 860 (!) KBPS, respectievelijk.

Daar ga je dan. Als u een enorme LED-array brengt, gebruik dan een Teensy 3.0 met een MacBook. Natuurlijk maakte [Paul] alle code voor zijn benchmarks open source, dus voel je vrij om dit experiment te repliceren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *