Uncategorized

Additive + subtractive = ÉÉN krachtige maker

Er staat het ideaal op de titel van de onderstaande video: het zou uiteindelijk gebonden zijn. Het is alleen maar normaal dat iemand een 3D-printerextruder aan het einde van een CNC-machine zou plakken. De langverwachte convergentie van additieve en subtractieve productie is hier.

Ok, dat kan een beetje overdreven zijn, maar we denken dat [Chris Depricco] hier op iets is. Gezien de aanzienlijke investering die hij in zijn DIY CNC-machine heeft gemaakt, een enorm verticaal bewerkingscentrum dat een beetje als een homebrew BridgePort lijkt, was het een no-brainer om te profiteren van de substantiële XYZ-fase. Montage van de Titan Aero Extruder naar de quill vereiste een aantal op maat gemaakte onderdelen; Eerlijk waarschuwen dat de onderstaande video zwaar is op verspanen, maar het zijn niet de zeven uur video die hij stroomde toen hij het verwarmde aluminiumbed freed. Skip vooruit naar ongeveer de markering van zes minuten als je de eerste afdrukken wilt zien en hoe hij de setup heeft geoptimaliseerd.

Zoals we genoten van [Chris] ‘video, werden we getroffen door het potentieel voor het toevoegen van 3D-printen aan CNC-freesmachines. Wat we willen zien is een opstelling waar de spil en de extruder samenwerken om veel complexere onderdelen te bouwen. Of misschien een gereedschapsveranderende CNC die een spil, een extruder en misschien zelfs een laser- of plasmasnijderhoofd kan oppakken. Nu zou dat een krachtige machine zijn!

We zijn hier eerder geweest. Met deze CNC-maker en een 3D-printpen.

[VIA R / CNC]