Uncategorized

Ubuntu met een GUI op een Beagleboard

De Raspberry PI is geweldig als u op zoek bent naar een goedkope maar krachtige computer met Linux, maar laten we niet alle andere Arm Dev-borden die er zijn vergeten. [Adam] heeft dit weekend wat tijd doorgebracht met het samenstellen van een Ubuntu-distreet voor zijn Beagleboard XM om het het gemak van een GUI en een hele stel chauffeurs te geven om veel dingen gedaan te krijgen.

Het Beagleboard XM is een ander high power arm dev-bord dat een beetje veel meer capabel is dan de Raspberry PI. Met een geïntegreerde USB-hub, geeft LVDS LCD-displays en een videocamera-bord, het Beagleboard heeft al veel randapparatuur die nu alleen is beloofd voor de Raspberry PI. Het enige probleem met de Beagleboard XM is de staat Chauffeurs en -software; een probleem [Adam] opgelost door Ubuntu naar het BeagleBoard te brengen.

[Adam] ‘s Distro wordt geleverd met alle goodies die een relatief hoog aangedreven Arm Dev-boord zou moeten hebben: Python, Scipy, Numpy en een paar coole extra’s zoals Gimp en Chromium. Hij zegt dat het een beetje sneller is dan de voorraad Raspbian Distro op de Raspberry PI, dus als je op zoek bent naar het beste Arm / Linux Dev-bord voor je volgende project, wil je misschien [Adam] ‘s Distro eens proberen.