Digital Electronics

Licht maken van supergeleiders

Eenmaal per keer, waardoor een supergeleider een ongelooflijk koude temperaturen vereist. Wetenschappers begrepen waarom supergeleidende materialen elektronen kunnen verhuizen zonder verlies, maar de zeer koude temperaturen waren een probleem. Toen werd in 1986 een superconductor met hoge temperatuur gevonden. Hoge temperatuur is natuurlijk een relatieve term. Het nieuwe materiaal werkt indien gekoeld tot een ijzige temperatuur, gewoon niet een paar graden van absolute nul als een conventionele supergeleider. Want toen is de race geweest om een ​​supergeleider van de kamertemperatuur te vinden die geen andere exotische omstandigheden vereist, zoals extreme druk. Department of Energy Wetenschappers hebben mogelijk een ander pad gevonden om er te komen: röntgenlicht.

Het probleem is dat wetenschappers niet volledig begrijpen waarom deze hoogtemperatuur supergeleiders werken. Om het materiaal te bestuderen, rillen YBCO, wetenschappers een monster voor het supergeleidende toestand en gebruiken dan een magnetisch veld om de supergeleiding te verstoren om de normale toestand van het materiaal te bestuderen. Het nieuwe onderzoek heeft aangetoond dat een puls van het licht ook de supergeleiding kan verstoren, hoewel de resulterende staat onstabiel is.

Het onderzoek toont aan dat laaddichtheidsgolven, die kunnen dienen als markeringen voor supergeleiding, optreden wanneer de monsters worden blootgesteld aan een magnetisch veld of op hoog-energie lichte pulsen. Hoewel dit een verre schreeuw is van het creëren van supergeleiders van kamertemperatuur, kan nog meer studie van het mechanisme dat lichte en magnetische velden mogelijk maakt, waardoor soortgelijke veranderingen in het materiaal kunnen leiden tot een beter begrip van de fysica en misschien – een dag-kamer-temperatuur supergeleiders .

Wil je je eigen YBCO maken? Kies ervoor! Natuurlijk kun je al kamertemperatuur supergeleiders krijgen als je de druk kunt maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *