Digital Electronics

Trinket EDC-wedstrijd: USB-remklauwen

[LOU] ‘s Ingang voor de Trinket EDC-wedstrijd is een geweldige aanvulling op de alomtegenwoordige digitale remklauwen die op WorkBeches zijn gevonden en eBay wederverkrijgende de wereld. Het vertaalt de waarde die op de remklauwen wordt weergegeven op een USB HID-interface voor het registreren van al die moeilijke metingen met een druk op de knop.

De meeste digitale remklauwen vind je bij Harbour Freight of op eBay zijn vrijwel hetzelfde. Er zijn twee pads op de PCB van de remklauw die microcontroller de mogelijkheid bieden om te lezen wat wordt gemeten. Het is gemaakt met een 24-bits coderingsschema, waarbij elk bit een bijna-BCD-meting is in eenheden van 1/1000 van een inch of 1/100 van een millimeter. Na het decoderen van de waarde van de waarde, stuurt de trinket van [LOU] een paar nummers naar een computer via een USB HID-interface.

Gewoon het verzenden van een meting naar een computer via USB was niet genoeg voor [LOU]. Hij heeft drie knoppen aan het project toegevoegd voor het typen van meerdere tekens. De eerste knop verzendt gewoon naar de computer, de tweede verzendt een komma, en de derde verzendingen “/ 2 (ENTER)”, precies wat u nodig hebt om de straal van iets in te voeren bij het meten van de diameter.

Dit was een project voor de Trinket EDC-wedstrijd die een paar uur geleden eindigde. Niemand weet wie de winnaar is, maar er zijn een aantal behoorlijk verbazingwekkende prijzen voor grijpen, waaronder de nieuwe Rigol-scope, een Fluke 179 en een soldeerstation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *