Uncategorized

BLINKM wordt een upgrade van een USB Mass-Market-apparaat

[Todbot] heeft een nieuw stuk hardware op de weg naar boven. Zijn knipperen (1) is momenteel ongeveer 50% gefinancierd op kickstarter. Het is een USB-NUB met een RGB-lampje erin. Wanneer aangesloten op een computer kan deze worden gebruikt als een statusindicator. In het begin klinkt dat als een teleurstelling, maar zijn marketing is geweldig omdat de talloze toepassingen onze aandacht echt betrapt. Als u op de weg bent, kunt u het gebruiken om uw serverstatistiek terug te melden. Sluit er een in elke rack-gemonteerde servers voor snelle visuele indicatie waarvan men is gecrasht. Of vind uw eigen gebruik.

Je herinnert je waarschijnlijk [Todbot] als de ontwikkelaar van de blinkm. Onlangs noemde hij het ‘s werelds kleinste Arduino. Nou, dit knipperen (1) wordt ook op de markt gebracht als Arduino-programmeerbaar. De bordmaat is ongeveer hetzelfde, en beide hebben een RGB-LED-module. Het verschil is dat het knipperm een ​​Attiny85 had en een seriële converter nodig had om het te programmeren. Dit heeft een USB-stekker dus we willen wedden dat hij de kleine voor een ATMEGA8U2 of iets uit dezelfde familie is geruild.

Denk niet dat een blinky-led het gaat knippen? Voor mensen die gewoon veel meer resolutie nodig hebben, zijn er andere hardware-opties die er zijn. Dit project geeft u bijvoorbeeld een draadloos 8 × 8 RGB LED-display om als indicator te gebruiken.