Uncategorized

“Je had een baan”, bot

alleen een mens zou het pittige sarcasme begrijpen in “Je had één baan”. Wanneer de touwbot van [Tterev3] de robot bewust werd en vroeg: “Wat is mijn doel?”, [Tterev3] moest het voor hem vrij bot opleggen – “Je snijdt het touw”. Hij maakte touwbot (YouTube-video ingesloten) voor één taak alleen – alleenstaande missie, eenmalig gebruik.

Een paar jaar geleden had [Tterev3] enkele dikke touwen opgemaakt voor een cursus met lage touwen in zijn achtertuin. Na verloop van tijd groeiden de bomen op en de touwen werden ingebed in de boomstammen. In plaats van zijn eigen leven en ledematen te riskeren om ze te snijden, creëerde hij touwbot om het werk voor hem te doen. Het is opgebouwd uit gesloopte elektronica en op maat gemaakte 3D-gedrukte onderdelen. Een gerichte motor die een grote verhuurde poelie drijft die wordt geholpen door twee kleinere, dislerwielen helpt de bot om het touw op en neer te klikken. Een tweede gerichte motor drijft een CAM-wedstrijdmechanisme aan, vergelijkbaar met industriële metalen snijzagen. Een gemeenschappelijk nutsmes is het onderhoudsuiteinde van de bot, waardoor het slak door het touw helpt. Een radio-ontvanger en -controller is de hersenen van de bot die de twee motoren drijft via een motoristische bord. De afstandsbediening, opgezet op een stuk schuim, heeft drie schakelaars op, omlaag en knippen. Alles wordt bij elkaar gehouden op het 3D-gedrukte frame en vastgebonden met een genereus gebruik van ritssluitingen, met rubberen banden die veerspanning leveren waar nodig. Wanneer het touw is gesneden, komt de touwbot neer voor een smashend einde. Het ziet er misschien niet luxe uit, maar het wordt het werk gedaan. We bespioneren enkele echte kogellagers op de drie katrollen die aangeeft [TERREV3] heeft niet op een goed ontwerp bekrachtigd, alleen omdat het een wegwerpbare robot is. Uiteraard bracht hij een behoorlijke hoeveelheid tijd en moeite door bij het creëren van touwbot.

Zodra de taak is gedaan, kunnen veel van de elektronica en hardware worden hersteld en opnieuw gebruikt, terwijl de 3D-afgedrukte delen kunnen worden gerecycled, waardoor dit een echt economische manier is om het probleem te beheren. Net als de wegwerp-drones die we eerder hadden gedekt, maken dit soort “gebruik en gooien” robots niet alleen het leven veel gemakkelijker voor mensen, maar zorgen er ook voor dat ze ook een lage economische en ecologische impact zijn.