Uncategorized

Een $ 5-armontwikkelingsbord

De meesten van jullie weten dat er tal van ontwikkelingsraden van de arm aangedreven, dus je weet misschien niet echt zeker wat een nieuwe kan meedoen aan de tafel.

Met een prijskaartje van $ 5 is de Open Hardware MCHCK (Uitgesproken MCHACK) bedoeld voor het snel opbouwen van projecten op een klein budget. Het bestuur gemaakt door [SIMON] is gebaseerd op een Freescale Cortex M4 MicroconTroller en kan rechtstreeks in de computer worden aangesloten. Als directe firmware-update (DFU) is bootloader aanwezig op de microcontroller, het is niet nodig voor externe programmeerapparatuur.

Het bestuur heeft niet-bevolkte voetafdrukken die gebruikers in staat stellen andere functionaliteiten toe te voegen die nodig zijn voor hun toekomstige projecten: een realtime klok (RTC), een boostregelaar voor de werking van de batterij met één celbatterij, Buck en lineaire regulatoren, een lithiumpolymeer (LIPO) batterij oplader en zelfs een externe flash-opslag.

De Bill of Materials is te vinden op het project Wiki en de MCHCK-community start binnenkort een crowdfunding-campagne om de 5e versie van het bord naar alle hobbyisten te verzenden die mogelijk geïnteresseerd zijn.

En als je nieuwsgierig bent, kun je ook een kijkje nemen op alle andere borden die Hackaday deze laatste maanden gaf: de browser gevestigde IDE-armbord, quad-core arm dev-bord en de wedstrijdarm.