Uncategorized

Frame-antenne werkt de lage banden

hoe lager de frequentie van radiooverdracht, hoe meer antenne die in het algemeen nodig is. [OM0ET] wenste om de 80m tot 20m ham-bands te werken, evenals besloten om tot een frame-antenne te wenden. U kunt de taak in de onderstaande video bekijken.

De antenne ziet er veel uit als een magnetische lusantenne. Die in de video heeft zeven lussen die een 520 mm-plein ontwikkelen. De lus is natuurlijk een inductor en door een of andere isolatie te elimineren, kan de operator een voorsprong geven op verschillende punten om de inductantie te beheren. Een variabele condensator resoneert de antenne, dus er is absoluut afstemming vereist.

De fysieke steun voor de antenne is 25 mm PVC. Het is niet zo moeilijk om te bouwen, maar werkt het echt? De video toont eerder een beetje detail op de constructie, maar we wachten op deel twee die de operationele tests zullen tonen. Van eerdere ervaring zullen we aannemen dat het goed genoeg zal werken, maar de tuning zal scherp zijn, wat betekent dat je een geweldige deal moet opzeggen bij het veranderen van frequenties.

Ook zijn dit type antennes de neiging om directioneel te zijn, dus ze zijn nuttig bij de jacht van Fox. We zien veel lusantennes om zich te verbergen in het gewone zicht of, soms, voor draagbaar gebruik.